Advies

Mirantin Websites geeft advies bij het bepalen wat voor u van belang is op uw website. Aan de hand van een eenvoudig ingevulde vragenlijst wordt een intake gehouden. Hierbij wordt duidelijk wat de aard en filosofie van uw bedrijf is en welk website daarbij past.

We besteden ook aandacht aan hoe de website onderhouden moet worden en hoe u de site kunt gebruiken bij andere marketing acties of reclames.

Aan de hand van dit eerste gesprek wordt een plan opgesteld waarin alle besproken zaken zijn opgenomen. In dit plan wordt duidelijk wat de website gaat bieden en hoe deze er uit komt te zien.

Ontwerp

Voor het ontwerp van de website gebruiken we de bestaande huisstijl. Voor de lay-out van de site wordt een template gebuikt. Deze template zorgt voor structuur, menu indeling en wordt aangepast naar de gewenste huisstijl. Deze templates bestaan al. Er zijn duizenden voorbeelden waaruit u kunt kiezen. Wij passen de gekozen templates voor u aan.

Bij de keuze van de template en hoe de huisstijl hierin te gebruiken, kunnen wij u helpen en adviseren.
Uiteraard voeren we dit dan ook voor u uit.
Wanneer u wel liever een geheel eigen (nieuw) ontwerp wilt, kan dat ook. Hiervoor werken we samen met een grafisch ontwerper.

Realisatie

De website wordt door Mirantin Websites gebouwd met gebruik van de laatste internet technieken, een Content Management Systeem (CMS).  Hierdoor kan het snel ontwikkeld worden.

Dit houdt ook in dat u onafhankelijk bent van ons of een andere partner. Wij werken namelijk met standaards die zo door anderen overgenomen kunnen worden. U blijft vrij in de keus van uw leverancier en zit nergens aan vast.

Noodzaak van Onderhoud

Een website is net een auto. Net als een auto vergt een website af en toe onderhoud. Niet zoals een auto omdat deze gebruikt wordt (de bestanden zullen niet verslijten), maar omdat de wereld rondom de site verandert. In sites wordt (heel vaak) software/code gebruikt.
Omdat software 'an sich' bijna niet foutloos/100% veilig te krijgen is, moet deze software met enige regelmaat (meerdere keren per jaar) bijgewerkt worden. Meestal kan dit onderhoud met behulp van scripts van de leveranciers (bedrijf of community) gedaan worden. Daarnaast draait de website op een hostingplatform. Ook in de software onder de website (PHP, My SQL, Linux) worden af en toe verbeterd, veranderd of aangepast. Er worden nieuwe technieken ontwikkeld en bestaande technologie wordt afgeschreven. Om bij te blijven, voeren wij met enige regelmaat onderhoud uit aan ons platform. Meestal gebeurt dit transparant naar de gebruikers van ons platform, maar een enkele keer zullen sites moeten worden omgeschreven om veilig en stabiel te kunnen blijven.

Onderhoud, back-up en ondersteuning.

Vanaf het moment dat uw website online staat moet deze ook onderhouden worden.
Met website onderhoud bedoelen we niet alleen het aanvullen van artikelen en nieuws (content), uw website dient ook technisch in goede conditie te blijven.
Om dezelfde reden waarom u uw computer tegen virussen beschermt moet u ook uw website beschermen tegen mogelijke problemen.

Internet Project Management

Voor de realisatie en implementatie van websites is vaak een hoop te regelen.
Voor een eenvoudige website valt dat nog mee. Grotere organisaties hebben echter vaak meerdere belangen, meerdere afdelingen die hun informatie op een website willen laten zien. Los van de eigen organisatie zijn er ook vaak verschillende belangenorganisaties betrokken bij een nieuwe website.

Uw website hosten... maar waar?

U kunt uw website vrijwel overal laten hosten. Er zijn immers genoeg aanbieders waar u voor een klein bedrag per maand terecht kunt.
Maar... wanneer u zelf écht met uw Joomla! website aan de slag wilt is de keuze niet zo groot. Veel aanbieders van shared hosting beperken de mogelijkheden voor het uitbreiden van uw website door u het aanpassen van lees/schrijfrechten lastig of zelfs helemaal onmogelijk te maken. Met als gevolg dat u niet zo veel kunt doen.

Opleiding

Het grote voordeel van een Content Management Systeem (CMS) is dat u onafhankelijk bent in het aanpassen en uitbreiden van de inhoud (content) van de site.

Workshop "eindelijk m´n website"

Een website laat klanten zien hoe professioneel u bent.
Aan de hand van uw website wordt uw bedrijf beoordeeld en krijgt u klanten of opdrachten. Belangrijk dus om een goede website te hebben die overeenkomt met uw organisatie en uw filosofie.

Het maken van een website is voor veel ondernemers echter een noodzakelijk kwaad dat ook nog eens veel geld kost. Bovendien moet u zelf teksten maken, nadenken over de inrichting. Allemaal tijdrovende zaken die vaak niet als leuk worden ervaren.