Mirantin Websites maakt gebruik van een Content Management Systeem (CMS). Afhankelijk van uw voorkeur en de functionaliteit die de website moet krijgen gebruiken we WordPress, Joomla! of Drupal.

Dit is open source software. Open source is een initiatief op het internet waarbij de software gratis wordt aangeboden en waaraan iedereen die het gebruikt vrijwillig een bijdrage levert. Deze bijdrage kan in de vorm van een donatie zijn aan de community. De bijdrage kan ook bestaan aan het teruggeven aan de community van verbeterde software of aanvullende software modules. Zo zijn er al vele modules voor het CMS te downloaden (meer dan 3000), van een reservering module en een agenda tot een complete webwinkel of een CRM systeem. Het voordeel van het werken met een dergelijk Open Source systeem is dat de community altijd bereikbaar is voor aanpassingen, het beantwoorden van vragen of het oplossen van problemen. Bij commerciële systemen bent u altijd afhankelijk van de welwillendheid van de leverancier. De ervaring leert dat Open Source sneller en beter werkt. Grote organisaties stappen dan ook steeds vaker over op Open Source oplossingen.

Een CMS zorgt er voor dat de techniek, de inhoud en de lay-out van de website zijn gescheiden. Hierdoor kan er snel een ander "smoel" aan de website worden gegeven. De inhoud van de website (teksten, foto´s, artikelen etc.) kan worden onderhouden door iemand zonder kennis van websites of website technieken. De klant hoeft dus niet voor elke komma, typefout of uitbreiding terug naar de website ontwikkelaar (techneut). Dit geeft onafhankelijkheid maar ook snelheid. De klant hoeft niet te wachten tot de "techneut" eens tijd heeft. Hij logt zelf in op de website en past- of vult aan wat nodig is.

Dit helpt enorm om de website dynamisch en "up to date" te houden en scheelt enorm in de onderhoudskosten.

Want . . .  een website is nooit af en het meest effectief als hij steeds mee verandert en altijd actueel  is!

Door middel van een templating systeem van het CMS is de website erg eenvoudig van een andere lay-out te voorzien. Er zijn werkelijk duizenden van deze templates op het internet te vinden. Voor sommige, wat meer professionelere, moet worden betaald maar er zijn ook veel mooie gratis (open source) tempates. De ervaring leert dat een gratis template niet altijd goedkoper is i.v.m. aanpassingen en ondersteuning van de verschillende web browsers.

Hosting is de plaats waar de site fysiek op een computer draait en de computers die zorgen voor de back-up, de beveiliging en de toegang tot het wereldwijde internet.

Mirantin Websites maakt gebruik van een professionele hosting provider waar wij onze "eigen" hosting server hebben. De Hoster levert betrouwbare back-up en goede diensten waardoor uw website ook snel is en bezoeker snel nieuwe pagina's zien. Ook is de site goed beveiligd.

De hostingprovider heeft ervaring met het hosten van sites gebaseerd op de CMS'en die we gebruiken. Door deze kennis kunnen zij snel inspelen op ontwikkelingen waardoor ze meedenken met Mirantin Websites en onze klanten over het veilig en snel houden van de websites.

De sites 'draaien' op hoogwaardige clusters van website servers. Dit betekent dat een groep van website servers samenwerkt om een aantal websites aan te bieden. Als een bepaalde server erg druk is kan de werkdruk verdeeld worden over de andere servers in dat cluster. We bieden wel de mogelijkheid om een server voor de website van de klant in te zetten die alleen voor deze klant werkt.

Door deze werkwijze, regelen we de hosting  binnen één werkdag. Hierbij wordt ook de registratie van de namen, waaronder de website bekend moet worden, voor onze rekening genomen. (domein registratie).

Wij leveren een aantal pakketten. Van een kleine particuliere site met backup 1x in de 24 uur, tot bussiness pakketten voor grote sites met veel webruimte en een backup per uur. Altijd in combinatie met Onderhoud

WordPress

Site van de Nederlandse WordPress

Handleidingen o.a. op:

 

Joomla!

joomla.org

Nederlandse afdeling, Joomla Community NL, is veel informatie te vinden en het loont de moeite om u als user hier aan te melden.

Handleidingen

 

Drupal

Nederlandse Drupal Group

Handledingen