Mirantin Websites maakt gebruik van een Content Management Systeem (CMS). Afhankelijk van uw voorkeur en de functionaliteit die de website moet krijgen gebruiken we WordPress, Joomla! of Drupal.

Dit is open source software. Open source is een initiatief op het internet waarbij de software gratis wordt aangeboden en waaraan iedereen die het gebruikt vrijwillig een bijdrage levert. Deze bijdrage kan in de vorm van een donatie zijn aan de community. De bijdrage kan ook bestaan aan het teruggeven aan de community van verbeterde software of aanvullende software modules. Zo zijn er al vele modules voor het CMS te downloaden (meer dan 3000), van een reservering module en een agenda tot een complete webwinkel of een CRM systeem. Het voordeel van het werken met een dergelijk Open Source systeem is dat de community altijd bereikbaar is voor aanpassingen, het beantwoorden van vragen of het oplossen van problemen. Bij commerciële systemen bent u altijd afhankelijk van de welwillendheid van de leverancier. De ervaring leert dat Open Source sneller en beter werkt. Grote organisaties stappen dan ook steeds vaker over op Open Source oplossingen.

Een CMS zorgt er voor dat de techniek, de inhoud en de lay-out van de website zijn gescheiden. Hierdoor kan er snel een ander "smoel" aan de website worden gegeven. De inhoud van de website (teksten, foto´s, artikelen etc.) kan worden onderhouden door iemand zonder kennis van websites of website technieken. De klant hoeft dus niet voor elke komma, typefout of uitbreiding terug naar de website ontwikkelaar (techneut). Dit geeft onafhankelijkheid maar ook snelheid. De klant hoeft niet te wachten tot de "techneut" eens tijd heeft. Hij logt zelf in op de website en past- of vult aan wat nodig is.

Dit helpt enorm om de website dynamisch en "up to date" te houden en scheelt enorm in de onderhoudskosten.

Want . . .  een website is nooit af en het meest effectief als hij steeds mee verandert en altijd actueel  is!

Door middel van een templating systeem van het CMS is de website erg eenvoudig van een andere lay-out te voorzien. Er zijn werkelijk duizenden van deze templates op het internet te vinden. Voor sommige, wat meer professionelere, moet worden betaald maar er zijn ook veel mooie gratis (open source) tempates. De ervaring leert dat een gratis template niet altijd goedkoper is i.v.m. aanpassingen en ondersteuning van de verschillende web browsers.