Hosting is de plaats waar de site fysiek op een computer draait en de computers die zorgen voor de back-up, de beveiliging en de toegang tot het wereldwijde internet.

Mirantin Websites maakt gebruik van een professionele hosting provider waar wij onze "eigen" hosting server hebben. De Hoster levert betrouwbare back-up en goede diensten waardoor uw website ook snel is en bezoeker snel nieuwe pagina's zien. Ook is de site goed beveiligd.

De hostingprovider heeft ervaring met het hosten van sites gebaseerd op de CMS'en die we gebruiken. Door deze kennis kunnen zij snel inspelen op ontwikkelingen waardoor ze meedenken met Mirantin Websites en onze klanten over het veilig en snel houden van de websites.

De sites 'draaien' op hoogwaardige clusters van website servers. Dit betekent dat een groep van website servers samenwerkt om een aantal websites aan te bieden. Als een bepaalde server erg druk is kan de werkdruk verdeeld worden over de andere servers in dat cluster. We bieden wel de mogelijkheid om een server voor de website van de klant in te zetten die alleen voor deze klant werkt.

Door deze werkwijze, regelen we de hosting  binnen één werkdag. Hierbij wordt ook de registratie van de namen, waaronder de website bekend moet worden, voor onze rekening genomen. (domein registratie).

Wij leveren een aantal pakketten. Van een kleine particuliere site met backup 1x in de 24 uur, tot bussiness pakketten voor grote sites met veel webruimte en een backup per uur. Altijd in combinatie met Onderhoud